Welkom bij Vie Vitale Welzijn

Romige bloemkool met kip

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 300 gr kipfilet
  • Olijfolie of kokosvet
  • 1 klein bosje lente-ui, in ringetjes gesneden
  • 1 bloemkool 600 gr, in roosjes gesneden
  • Zout
  • 200 ml sojamelk
  • ¼ groentebouillonblokje
  • 1 tl sambal

Bereiding:

  • Snijd het vlees in blokjes en bak het in kokosvet (indien de warmtebron gematigd blijft kan het ook in olijfolie). Breng het op smaak met zout.
  • Neem het vlees uit de pan.
  • Bak de bloemkoolroosjes in het bakvet en voeg na ca. 5 minuten de lente-ui toe en bak kort mee.
  • Breng ondertussen de sojamelk samen met 100 ml water aan de kook, en los het bouillonblokje erin op. Roer de sambal erdoorheen.
  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de pan en laat het geheel afgedekt 5 à 10 minuutjes smoren, onder regelmatig doorroeren.

Share