Welkom bij Vie Vitale Welzijn

Pompoensoep

Pompoen is een supergezonde groente. Het bevat een indrukwekkend gehalte aan vitamines A, C en E (antioxidanten) en diverse B-vitamines. Ook komen er de nodige mineralen voor in pompoen, vooral koper en ijzer. En – ook belangrijk – pompoen bevat veel belangrijke fytonutriënten namelijk zeaxanthine, luteïne en cryptoxanthine. Én het is nog eens super smakelijk ook!

Benodigdheden:

  • Pompoen van ca. 1 kg.
  • Stukje verse gember van ca. 2 cm, geschild en fijngesneden
  • 2 groente- of kipbouillonblokjes
  • 125 ml. kokosmelk
  • Paar teentjes fijngesneden knoflook of knoflookpoeder
  • Gemalen laurierblad
  • Paprikapoeder

Bereiding:

  • Was de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in stukken.
  • Breng de stukken pompoen samen met de bouillonblokjes en de gember in 1 liter water aan de kook.
  • Laat enige tijd doorkoken, tot de pompoen zacht is, en pureer dan met een staafmixer.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en warm al roerend nog even goed door.

Share