Welkom bij Vie Vitale Welzijn

Pittige oranje soep

De chilipeper in deze soep maakt ‘m lekker pittig, maar ook bevat deze soep gember. Aan deze smaakmaker worden vele gezondheidsbevorderende eigenschappen toegekend, zoals stimulering van het immuunsysteem, vermindering van maagklachten, verlaging van het cholesterol….

Ingrediënten

  • 400 gr. pompoen, in blokjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • ½ courgette, in stukjes
  • 2 vleestomaten, in stukjes
  • 2 bouillonblokjes, of liever 2 koffielepels Morga bouillon (verkrijgbaar bij Vie Vitale)
  • 2 à 3 cm. gember (naar smaak), fijngesneden
  • ½ tot 1 tl. chilipoeder (naar smaak)
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • Kokosvet
  • Herbamare en/of kikkomansaus

Bereiding

  1. Verhit het kokosvet in een pan en bak de pompoen, paprika, courgette en vleestomaten op hoog vuur, al omscheppend, enkele minuten aan.
  2. Doe de bouillonblokjes (of Morga bouillon) erbij en roer goed om, zodat het bouillonpoeder zich vermengt. Doe hetzelfde met de gember, chilipoeder en knoflookpoeder.
  3. Voeg 1 liter kokend water toe.
  4. Laat al roerend nog een minuutje doorkoken.
  5. Haal de pan van het vuur en maal de soep met een staafmixer.
  6. Voeg eventueel naar smaak nog een snufje Herbamare en/of een scheutje kikkomansaus toe.

Smakelijk eten!

Share