Welkom bij Vie Vitale Welzijn

Broodvervanger met zongedroogde tomaatjes

In deze variant is gekozen voor zongedroogde tomaatje en zonnebloempitten. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat vooral je fantasie de vrije loop; en zijn vele heerlijkheden te bedenken om in het deeg te verwerken. En ook wat de betreft de samenstelling van het deeg zijn vele varianties mogelijk. Denk ook eens aan kokosmeel, kastanjemeel, rijstmeel, gierstmeel, ….

Benodigdheden:

  • bakblik
  • 200 gr. boekweitmeel
  • 150 gr. amandelmeel
  • 2 el. bakpoeder
  • ca. 1 el. curcuma, of meer naar smaak
  • snufje Himalayazout
  • 2 el. kokosolie
  • 300 ml. water
  • 2 eieren
  • ca. 2 el. zonnebloempitten, of meer naar smaak
  • ca. 2 el. zongedroogde tomaatjes, of meer naar smaak, klein gesneden
  • beetje roomboter of kokosolie voor het invetten van het bakblik

Bereiding:

  • Doe de boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder, curcuma en Himalayazout in een grote kom en vermeng dit met elkaar.
  • Smelt de kokosolie en voeg die toe aan het mengsel, samen met het water en de eieren. Roer als laatste de gedroogde tomaatjes en de zonnebloempitten door het mengsel.
  • Vet de bakvorm in met wat roomboter of kokosolie.
  • Giet het deeg in de bakvorm en laat het een paar uur afgedekt staan op een warme plaats.
  • Snijd met een scherp mesje een oppervlakkige snee overlangs.
  • Zet de vorm in de niet-voorverwarmde oven en bak het gaar in ongeveer 40 à 45 minuten op 200 °C.

Share