Welkom bij Vie Vitale Welzijn

Brood o.b.v. bananen en kokosmeel

Hier zullen ook de kinderen van smullen! Welk kind voelt zich nu geen bofkont als deze heerlijke ‘boterham’ in de lunchtrommel zit, en dan ook nog eens gezonder is dan het boterhammetje dat gebruikelijk is in onze Westerse wereld? Ook lekker als tussendoortje, als plakje ‘cake’.

Benodigdheden:

  • bakblik
  • 6 eieren
  • snufje Himalayazout
  • 2 rijpe bananen
  • 100 ml. kokosmelk
  • 80 gr. roomboter
  • 125 gr. kokosmeel
  • 50 gr. boekweit- of amandelmeel
  • eventueel wat rozijnen, hoeveelheid naar smaak
  • ½ zakje bakpoeder (à 21 gr.)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  • Breek de eieren in een grote schaal en mix ze met een mixer.
  • Prak de bananen fijn en voeg ze bij de eieren.
  • Voeg ook de kokosmelk en de (eventueel gesmolten) roomboter erbij en het zout.
  • Lekker mixen!
  • Daarna kunnen de beide meelsoorten erbij. Goed doorkloppen.
  • Tot slot de bakpoeder en de rozijnen eraan toevoegen en kort maar goed erdoorheen roeren.
  • Stort het mengsel in het beboterde bakblik en bak het brood drie kwartier tot een uur (even in de gaten houden op het eind hoe ver het is)

Share